Νησί του Πόρου

«Ο Πόρος έχει κάτι από τη Βενετία: Κανάλι, επικοινωνία ανάμεσα στα σπίτια με βάρκες, χλιδή, νωχέλεια, αισθησιακό πειρασμό, τόπος για διακεκριμένους διεθνείς ερωμένους...» Γ. Σεφέρης - 1963

Το όνομα Πόρος σημαίνει πέρασμα και αποτελείται από δύο νησιά, την κατάφυτη Καλαβρία και την Σφαιρία, όπου είναι χτισμένη και η πόλη του. Από τα βάθη της αρχαιότητας, ο Πόρος αναφέρεται σε κείμενα σαν το ιερό νησί του Ποσειδώνα.

Στην Καλαυρία, βρίσκεται και ο ομώνυμος ναός, αφιερωμένος στον θεό της θάλασσας. Στον ναό αυτό, ο ρήτορας Δημοσθένης έδωσε τέλος στη ζωή του, όταν κυνηγημένος από τους υποστηρικτές του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν είχε τρόπο διαφυγής.

Ο Πόρος του σήμερα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό και προσφέρει ξεκούραση και απολαυστικές διακοπές στους επισκέπτες του. Πολλές οι δραστηριότητες στο νησί και τα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε.

Για τους φίλους των θαλάσσιων σπορ, υπάρχουν σχολές για θαλάσσιο σκι, parasailing, tubes και πολλά άλλα.

Η νυχτερινή ζωή στον Πόρο θα σας μείνει αξέχαστη, αφού θα βρείτε πολλά μπαρ και καφέ που θα καλύψουν κάθε σας γούστο.

Ο Πόρος διαθέτει και αξιόλογες παραλίες, όπως το Ασκέλι, το Νεώριο (μικρό και μεγάλο), το Μοναστήρι, το Κανάλι, τον Ρώσικο Ναύσταθμο, το Λιμανάκι της Αγάπης και την Βαγιωνιά αλλά και πολλές άλλες που μπορείτε να τις επισκεφτείτε μόνο με βάρκα. Η γεωγραφική θέση του Πόρου σας προσφέρεται σα βάση στις εξορμήσεις προς Σπέτσες και Ύδρα, Επίδαυρο ή για την Αίγινα και τα Μέθανα. Το Ναύπλιο είναι αρκετά κοντά και ο δρόμος που συνδέεται με τον Πόρο είναι σε άριστη πλέον κατάσταση.